Începe școala, vin păduchii…

5 Responses

 1. liliana spune:

  fii-mea a venit în clasa a doua cu păduchi. avea un păr lung și frumos și mi-era milă să o tund. mie nu mi s-a părut a fi cine știe ce problemă. m-am dus la farmacie și am cerut tratament. maică-mea, care descoperise problema – că eu habar n-aveam ce sunt ăia, a stat afară și m-a așteptat, pur și simplu i-a fost rușine. acum pe lângă tratamentul propri-zis țin minte că am dezinfectat și paturi, am spălat pe 90 de grade lenjerii, am schimbat perne, prosoape, etc … și da au dispărut și n-a trebuit să o tund. dacă se întreabă cineva cum am dezinfectat, există un spray pentru aceste insecte care se dă pe păr, cu spay din ăla am dat peste saltele, peste canapele, peste tot unde am considerat eu că ar putea să stea ăia. și am folosit 3-4 tuburi nu mai știu. de-atunci nu a mai avut probleme dar … deși un copil extrem de curat – credeți-mă că maică-mea e maniacă pe treaba asta, a venit acasă cu păduchi.

 2. oana spune:

  Mda….problema majora este aceasta rusine prost aplicata si lipsa comunicarii. Acum doi ani eu am luat paduchi de la niste „clienti”….evident ca am dat tuturor din casa, inclusiv copilului mare care are un par mai lung decat al meu. Ne-am tratat toti si am anuntat la scoala. Dupa ce am crezut ca a scapat, copilul continua sa aiba paraziti. Am schimbat si tratamentul, dar dupa cateva zile iar apareau. Sa constat ca desi diriginta a anuntat la scoala, parintii refuzau sa creada ca asa ceva exista si nu-si verificau sau tratau copiii. A fost o treaba care a tinut aproape 3 luni. Probabil inca lumea asociaza cuvantul paduchi cu mizerie sau saracie…..habar n-am, dar o astfel de campanie sper sa se faca in toate scolile…..
  Oana

 3. Liana spune:

  F frumos și documentat articolul. Felicitări!
  Din pacate, in scoli nu sunt doar păduchi, incep sa apara, din ce in ce mai frecvent, purici. Și nu la persoane defavorizate social, nu, din contra! La oameni plini de bani , care stau la casa , au curte și animale, și care-și duc progeniturile la cele mai de fițe scoli….

 4. Eva Omega spune:

  două inexactități: păduchii, deși nu sar ca puricii, cînd sînt luați pe pieptenele special au un comportament ușor sinucigaș și ”sar” cît de departe pot ei, vreo cîțiva cm.
  și da, puricii se iau la om.

  • mara spune:

   Hmm, eu n-am văzut niciunul să sară, i-am văzut doar căzând, dar e posibil, na, nu sunt „păduchiolog”, ca s-o parafrazez pe fi-mea, care vrea să se facă „insectolog”.
   Păi, și puricii ce fac pe om? Eu știu că puricii mai sar pe om, ciupesc, după care își văd de treabă, că nu pot locui pe pielea lui, sau? Avem pe-aici vreun „puricolog” care să ne lămurească, please? :)))

Lasă un răspuns