ce am mai citit: un alandala de cărți

4 Responses

 1. Crista spune:

  Ce ma bucur ca ai publicat acest articol! Era foarte astepta, Mara. De-a lungul vremii m-am inspirit din recomandarile tale si de fiecare data cind eram in Romania iti “consultam” recenziile inainte de-a intra in vreo librarie. Asa ca iti multumesc foarte mult!
  Ce citesc acum? “The 5 love languages” (cred ca la recomandarea ta), “Clothes, Music, Boys” – Viv Albertine si “O viata marunta” – Hanya Yanagihara. Cea din urma merge greu, imi place sa cred ca nu ma aflu eu in starea necesara acestei lecture, altfel, la cite recenzii am citit, incep sa cred ca e ceva defect cu mine .
  Ce am pe lista imediata de lectura: “Undeva, departe” – Andrew Solomon, “Behave: the biology of humans at our best and worst” – Robert Sapolsky si “The folded clock” – Heidi Julavits.
  Tot la capitolul literatura sau nu, am pus mina si pe cartea vrabiutei japoneze care impacheteaza frumos hainele, insa deocamdata “it doesn’t spark joy” mai ales ca mi-am aruncat acum citeva luni o jumatate de casa si mi-e teama ca ramin fara nimic dup ace-o citesc.
  Lectura placuta mai departe!

  • mara spune:

   Dacă te consolează cu ceva, „A little life” am început-o de doua ori si am lasat-o, cred si eu ca pur si simplu nu i-a venit momentul. 😀
   Pe micuța japoneză am citit-o, are și chestii bune, dar m-a pierdut acolo unde a zis că-și ascunde cărțile în dulap și că vorbește cu covorul. Adica ok, si eu sunt pe tripul de mindfulness-zen-joy, dar pana la un punct.
   Ma bucur ca te-ai bucurat ca am zis de cărți. O să mai zic. 🙂

 2. Ady spune:

  tocmai am terminat ”o viață măruntă”- HANYA Yanagihara. dramă, dramă, și apoi încă multă dramă. tragedie greacă, nu altceva. scriitura în sine nu e lacrimogenă, ba chiar un piiiic seacă și asta a mai atenuat un pic dramatismul, că nu știu dacă reușeam s-o termin altfel.

  o altă carte splendidă pe care am citit-o anul trecut: ”războiul nu are chip de femeie”- Svetlana Alexievici. foarte mișto scrisă, cam dură, cam boceam prin metrouri, dar o recomand.

  ”restituirea”- Anamaria Bancea. destul de ușurică, nu foarte profundă, dar reușește să creioneze niște personaje destul de credibile. aș fi jurat că autoarea îl cunoaște pe un fost coleg de-ai mei și doar i-a schimbat un pic profesia.

Lasă un răspuns