cum ne mai petrecem timpul. așa cum vrem noi.
Nu-i mereu foarte ușor logistic vorbind, dar ne facem timp să ieșim. Dat fiind că am rămas fără mașină și deocamdată nu ne putem deplasa prea departe, să luăm guri proaspete de aer în locurile verzi de pe lângă București, mergem la expoziții și muzee, ne culturalizăm, că e fain picnicul, dar nici cultura n-a dăunat omului. Așa că ne bucurăm de fiecare eveniment la care putem ajunge. Și pentru că tocmai se află în desfășurare zilele astea Art Safari și pentru că am fost și anul trecut și ne-a plăcut, am dat o fugă.

Pe ăsta l-aș fi luat acasă, că-i vesel și colorat.
E fain, luați copiii și mergeți. Nu știu despre voi, dar eu pot petrece în muzee ore în șir, poate zile, mă pierd în tablouri și, de regulă, simt că încă n-am văzut tot când cei cu care sunt deja s-au plictisit (știu sigur că, undeva la pensie, o să mă apuc de pictură, ca hobby). Acuma, dacă mergeți cu copiii, nu e cazul să-i chinuiți prea tare cu culturalizarea. Vizionați ce credeți că e mai atrăgător pentru ei, de exemplu instalații suspendate, colaje mari sau imagini în mișcare, în rest, lăsați-i la colțul pentru copii. Este un loc special amenajat, în care se desfășoară workshopuri artistice pe cele mai diverse teme, de la mozaic și sculpturi, la modelaj, picturi și bricolaj.

Desen făcut de mine: ochișori, norișori, inimioare și sclipici. Acum aș zice că, de fapt, nu stau chiar așa rău cu capul…
Acest program educațional Art Safari Kids este susținut, ca și anul trecut, de Metropolitan Life, care încurajează copiii să aprecieze arta și să interacționeze cât mai des cu ea. În timp ce adulții se plimbă prin spațiile de expoziție nestingheriți, copiii învață lucruri noi într-un mod interactiv despre culori, forme, texturi, natură și artiști. Un highlight la departamentul Art Safari Kids este și un device de virtual reality, unde cei care vin în acest weekend pot să testeze niște ochelari super-cool. Aplicația pe care o testează se numește Tilt Brush și permite utilizatorului să își personalizeze cum vrea el spațiul din jur, în mediul virtual, adică ceea ce ne-am dorit mereu, să creăm lumea așa cum vrem noi. După ce experimentează lumea virtuală, vizitatorii își pot printa pe loc ceea ce au desenat în spațiul virtual.

Subsemnata modelând realitatea virtuală.
Mie mi s-a părut o super-experiență de virtual reality aventura asta oferită de Metropolitan Life, mai ales că eu n-am mai încercat niciodată VR. Iar ei o fac pentru că sunt foarte deschiși către educație și cultură, iar o astfel de experiență te ajută să-ți descoperi latura artistică și… posibilitatea de a-ți construi lumea Așa cum vrei tu.
By the Way, Metropolitan Life a lansat de curând o asigurare de viață flexibila, transparentă, care se adresează în primul rând familiei, dar și celor care pur și simplu își doresc să își protejeze prezentul și viitorul. Se numeste Așa cum vrei tu și este un produs inovator, asa cum este și aceasta activare a lor, care îți dă un flavour despre ce înseamnă să faci lucrurile așa cum vrei tu. Dar despre asta vă voi povesti într-un episod viitor… 🙂

Pașii ăștia îți indică încotro e spațiul de joacă virtuală.
Comentarii recente