întrebări, îndoieli, nedumeriri la cinci ani

6 Responses

 1. Andreea spune:

  O sa creada cat vor dori ei asta 🙂 Eu am fost mereu evaziva, am bagat ceva cu „in viata e mereu un pic de magie si cat vei crede in ei, zanele, spiridusii si Mos Craciun vor exista pentru tine”. Acum au 9 si 12. Cred ca se alinta dar fie-mea, ditamai adolescenta maine-poimane si tot ii cere mosului papusele din acelasi set de cand avea 4 ani! Am trecut in partea ailalta, le-am scris un pergament din partea mosului ca gata, de la anul preda stafeta parintilor, el doar mai pastreaza viu spiritul Craciunului, blablauri. Si ce sa vezi? I-au scris inapoi, sa nu plece ca lor le place cu magie!

  • mara spune:

   Haha, ce tare! Si Max mi-a marturisit ca la un moment dat s-a prins care-i faza cu moșul, dar n-a zis nimic, că nu voia să strice magia, s-a prefăcut că crede, dar nu l-a mai pândit pe Moș.

 2. Diana spune:

  :)) nu mai tine mult…
  Al meu s-a prins singur pe la 6 ani. Mie insa mi-a fost f usor, ca aici Mos Craciun e personaj secundar si nesemnificativ. Este un fel de Mos Nicolae, pe 5 Dec, pt ala trepideaza tot poporul. Si cum tot poporul e in mintea copiilor, exista jurnal de seara despre ce mai face el, in fiecare an nascocesc cate o poveste, ba au scapat cadourile in mare, etc. Asa ca practic de raspuns la intrebari s-a ocupat poporul :)) eu doar i-am confirmat cand a constatat ca-i da cu multe virgule. Insa desi stie, ii place sa se prefaca in continuare ca nu stie. Avem cu totii nevoie de magie 🙂

  • mara spune:

   Da, măi, cât de pozitivă e minciuna asta gogonată, că parcă nimănui nu-i vine să se plângă că a fost păcălit, dimpotrivă, mai duc și ei jocul un pic mai departe. 🙂 Sau cel puțin majoritatea copiilor, parcă am citit și de niște reclamații pe undeva, dar cred că sunt mai degrabă excepții.

 3. Diana spune:

  A, si faza cu tot poporul in mintea copiilor. Mosul asta are niste ajutoare care istoric is negri, de la funingine. Well, iese lumea pe strada si fac demonstratii, pro si contra. Ca altii zic ca e rasism. Zilele trecute citeam cum a blocat politia autostrada sa nu se intalneasca cele doua tabere. Anul trecut un lant de supermarketuri a zis ca ii scoate pe astia cu funingine. Competitia directa a iesit imediat ca ei pastreaza traditia. Deci ce fel de adulti traiesc aici? :))))

  • mara spune:

   Vezi, dacă n-aveți motive adevărate de ieșit în stradă, legea justiției, reglemetări fiscale etc.? Vă certați pe spiridușii lui Moș Crăciun! :))))

Lasă un răspuns