scene urbane

8 Responses

 1. Un fel de suburbie faină, poate acolo ar fi mai bine. Eu am trăit 2 ani în Viena – in buricul targului ca sa zic asa si scene din astea erau cam o data pe saptamana. Veneam seara acasa (tot timpu insotita) pentru ca mai mereu se gaseau tot felul de ciudati la coltul blocului… Cand am locuit la Chicago – acu’ multi ani, same story. Apoi m-am mutat intr-o suburbie cu case frumoase si toate la fel, acolo era liniste. Si ce liniste! Ca-n filme 🙂 Si in satucul in are am locuit in Germania tot liniste era (mai putin in weekend, cand tinerii satului se strangeau si faceau petreceri 🙂

  • mara spune:

   S-ar putea să fiu numa’ bine coaptă pentru o suburbie. După aproape un sfert de veac petrecut în București, parcă mă trage la sanatoriu. Mi-am dat seama de asta când am făcut escală în Berlin. Pe la S-Bahn era o lume pestriță plină de nebuni, cerșetori, dubioși – un fel de București mai exotic – care în tinerețe mă atrăgea ca un magnet. Acum însă am obosit, parcă vreau liniște. Și am sesizat asta și la George.

   • eu am trait 8 ani pe o fucking island, intr-un oras in care toti se stiau cu toti. I have had enough, nu-i de mine :)) Poate la pensie ma apuca dorul de liniste dar fix in momentul asta ma ia cu tremurici doar cand ma gandesc la suburbia unde traieste sor-mea (langa Viena, curata, alba, ordonata, langa padure) si de insula mea nici nu mai zic :))))

 2. Bookish spune:

  Uite chiar vorbeam zilele trecute cu o prietenă de faptul că eu m-am simțit tot timpul în siguranță în București, chiar și dacă am circulat pe stradă la ore mai târzii. O fi de vină faptul că am stat mereu în Dr. Taberei, un cartier „de moși” :)) dar nu mi s-a întâmplat niciodată nimic și nici nu am văzut chestii dubioase/violente. Eu știu că Obor e considerat printre cartierele periculoase din București, cel puțin așa zice aici: http://blog.storia.ro/2017/01/30/studiu-storia-orase-si-cartiere-din-romania-oradea-cel-mai-sigur-oras-din-tara/ (mi-a trimis tata linkul ăsta mai demult cred că a căutat el să vadă dacă e ok unde stau).

  • mara spune:

   Vai, habar n-aveam că Bucureștiul e imediat după Ferentari, deci nu sunt eu nebună că-l aștept pe fi-miu la metrou când vine seara si că am simțit nevoia să-l dau la cursuri de street fight. :)))

 3. mamaocupata spune:

  Aseara vorbeam cu o prietena in timp ce alergam la 9 seara despre cat de fericite suntem in oraselul nostru linistit. Nu chiar suburbie, e un oras cat Iasi ul, stam la 10 min cu bicicleta de centru, suntem aproape de chestii care se intampla, dar in cartier linistit, case, parc, pasarele, pisici si noi doua care alergam la ora de viol cum zice sotul meu fara sa ne alerge cainii sau sa ne fugareasca boschetarii. Deci e misto, start packing

 4. realitatea si dinamica urbana ne inconjoara si ne domina chiar daca am poza in personaje impasibile.

Lasă un răspuns