copilărie

8 Responses

 1. Grupa mare?! Jeeeezzz, la grupa mare deja se poarta cu ei ca-n clasa 0?! Eu in Grecia pe motiv din asta l-am mutat la alta gradinita… de ce l-am mutat de la stat la privat (in Ro) trebuie sa ma adun sa povestesc (ca inca simt cum imi creste tensiunea cand imi amintesc:)

  • mara spune:

   Please, povestește. Să mai acumulez niște frust, să-mi fac curaj de plecat din țară.

   • Eu cam sunt – de o vreme incoace – cu un picior in spinare, serios acum. Singura chestie care ma mai tine e Ionut al meu care nu stiu, chiar nu stiu cum ar reactiona la o noua relocare (dupa un an de acomodare greu ca draq)

 2. mamaocupata spune:

  Of, biata fetita. E mult tare. Poate le-ar trebui niste linkuri cu studii care au demonstrat ca astia care invata ecuatii de gradul 2 la 5 ani nu au absolut nici un fel de avantaj fata de ceilalti copii pe termen lung, doar se epuizeaza mai repede…

  • mara spune:

   Așa e. Problema e că au de dat un test de limbă în martie și părinții sunt disperați să ia copiii testul și o susțin pe educatoare să bage în ei materie cât poate. Educatoarea e tânără, are în grijă vreo 25-30 de copii zilnic (pe listă figurează 37, sper că lista aia e la oha) într-o clasă înghesuită în care trebuie să-i pregatească de examenul vieții la 5 ani, adică să-i facă să învețe pe dinafară niște povești, niște formulări standard – o tâmpenie totală, dar asta se cere la test.

 3. sofia2724 spune:

  Cand eram eu la gradi inca mai exista grupa pregătitoare și acolo ne jucam CEL PUȚIN o ora pe zi. Nu mi se pare corect, parcă încearcă să ne maturizeze mai repede.

  • mara spune:

   In dimineata asta cu greu am reusit s-o scoatem din casa. Si numai dupa ce s-a convins ca prietenul ei, Karli, vine si el. Dupa doi ani de gradinita in spatele blocului, unde nu a refuzat niciodata sa mearga, la gradinita asta brusc nu-i mai place pentru ca „dureaza prea mult”.

 4. de fiecare data cand imi aduc aminte de copilarie intru intr-o stare de melancolie pentru ca simt ca n-am profitat pe deplin si am pierdut ceva…

Lasă un răspuns