pledoarie pentru făcut copiilor frați

8 Responses

 1. anatati spune:

  Eu am doar un copil și regret oarecum decizia asta când îl văd cât e de atent și de protector cu orice copil mic întâlnește. Și nu am făcut un al doilea copil atunci când ar fi trebuit pentru că eu am crescut cu soră, 8 ani diferență între noi, într-o eră în care era la modă ca sora mai mare să aibă grijă de cea mică. Și-ți spun foarte sincer că am urât-o. Tot timpul! Era mereu pe capul meu, trebuia să meargă peste tot cu mine, ieșeam afară la joacă – trebuia să am grijă de ea, să plimb căruciorul sau mai știu eu ce, îmi umbla în lucruri (aici cred că a fost cumva și vina mamei că i-a permis; am ajuns chiar la punctul – prin clasa a 8-a în care am scos clanța de la ușă când eram plecată din cameră și deși eu împărțeam camera cu străbunica, aceasta a fost de acord că nu are nevoie de cameră cât sunt eu plecată). Ea voia să fie ca mine, să fie parte din universul meu. Eu voiam doar să nu o văd. Nu am făcut lecții cu ea și nu ne-am jucat împreună, era agresivă și isterică, lovea când ceva nu-i convenea, iar eu mi-a mai pacifistă din fire, niciodată nu puteam lovi înapoi. Plus că mi se părea și ridicol să mă cobor la mintea ei așa că am învățat să o ignor. La sat pur și simplu mă ascundeam de ea pe unde găseam (chiar și în grajdul vacii am stat odată 2 ore să mă joc de-a profesoara, în timp ce ea mă striga) și aveam mare noroc cu bunica ce „cocea” tot felul de planuri ca eu să pot pleca fără ea.

  Acum, când suntem amândouă adult se aplică tot ce ai spus tu mai sus. Mă bucur că o am, ne completăm, s-a maturizat și dă adesea sfaturi bune. Plus că mă trage des de mânecă atunci când o iau razna. Dar, cumva, încă o simt ca o responsabilitate.

 2. Doina spune:

  Daaaa, subscriu la tot! Eu am trei dar se vede in afara (scoli, gradi, parc) ca invata sa fie mai toleranti, rezista mai bine la tachinarile altora (exercitiu acasa cu fratii la tachinari!) Si faza cea mai tare a fost cind fata mijlocie a vazut undeva doi baieti certindu-se tare pe o chitara si i-a intrebat daca nu cumva sint frati! Apropo de certuri!

 3. Alexandra Ali spune:

  Intre mine si fratele meu este o diferenta mica de varsta: doar vreo 2 ani si jumatate. Gelozia s-a instalat imediat cum a fost adus de la maternitate: el de ce manca (alaptat) in living si eu in bucatarie? el de ce sta mai mult cu tine si eu nu? Pana pe la vreo luna cand am prins ceva drag de el si incepusem sa vreau sa il hranesc eu: ii dadeam firimituri de paine, pana si-a dat seama mama. Dar eu, cica, mi-am dorit un frate: i-am folist kg de zahar al mamei ca sa momesc „barza” la fereastra bucatariei noastre si sa ne aduca o sora sau un frate. :)))) Certuri erau, desigur, si paruieli si multe altele. Dar nu suportam sa vad cum altii il cearta. Sincer. Ma bagam de multe ori si intre el si parintii nostri, desi erau doar certuri constructive. Fata fiind, toti baietii din cartier se temeau de mine, pentru ca eram si batausa cand era nevoie: si ii luam apararea fratelui meu imediat, nu conta ca dupa ii mai dadeam si eu vreo 2 suturi. 🙂

  Acuma am o fiica de 3 ani si jumatate. Luna viitoare vine si bebe 2, se pare ca tot o fata. Vai de mine si de capul meu! Cea mare este plina de ….doar plina. Daca si cea mica e la fel, apoi imi voi lua campii, dar sper sa aiba ele doua o relatie buna, cu de toate, pentru a stii sa se aprecieze atunci cand trebuie. Mama si tata nu vor fi toata viata langa ele, din pacate.

  Si sapatamana trecuta, cea mare imi vine cu bomba: Eu vreau si o sora si un frate! Ia uite la ea! :))))

  • Ana spune:

   Fiica mea cea mare la fel a facut :)) de pe la 2 ani ne intreba de o „fratioara”. Cand a implinit 3 ani, a venit si fratiorul. Dupa cateva luni cu fratior, a zis ca trebuie sa merg la spital sa ii aduc si o surioara. Ca noi trebuie sa avem un bebelus baietel si un bebelus fetita. Parinti inimosi, mai mult sau mai putin planificat, ii vom face in ianuarie surioara mult dorita. Dar nici nu a venit inca surioara si saptamana asta mi-a spus ca ne-ar mai trebui un baietel :)) ca sa fim 3 fete si 3 baieti in casa…

 4. Tot-o-Mara spune:

  Eu am fost copil unic si acuma am doi. Nu se inteleg deloc, deloc, deloc, desi sint doar 2 ani diferenta. Nu s-au inteles de la inceput, desi n-au existat gelozie si alte bazaconii. n-au avut puncte in comun, nu s-au sustinut niciodata unul pe altul. Baiatul e calm si inchis, fata, mai mica, e exuberanta si extrovertita. Sint ca soarecele si pisica, noapte si zi, apa si foc.

Lasă un răspuns