avem statutul elevului, să-l cunoaștem

24 Responses

 1. anatati spune:

  Maraaaa, ce-mi faci? Să mă duc direct turbată la şedință?! Pe lângă orar, manuale şi faptul că „nu e voie cu pennyboardul la şcoală” (why the fuck not dacă ptr copilul meu e mijloc de transport şi-l pune frumos într-un colț de clasă), mai regulamentul trebuia să mă enerveze.

  • mara spune:

   Și Max merge tot cu PB-ul la școală și mai sunt copii ca el, deocamdată nu i-a făcut nimeni observație. În regulamentul școlar intern, în schimb, scrie că nu e voie cu role, skate, trotinetă etc. în incinta școlii. Dacă se trezește cineva să comenteze, am să contest și am să cer ca atunci să nu mai fie voie nici să se parcheze mașinile în curtea școlii.

   • anatati spune:

    Corect. Nu am să înțeleg moda asta de a interzice tot doar de dragul de a interzice. În loc să îi încurajeze să fie cât mai sportivi posibil.

 2. doina spune:

  Religia in mijlocul programului ma streseaza si pe mine! A doua ora din cele 6 ……

 3. Daca tot ati deschis si ACEL subiect sensibil, imi puteti spune daca inscrierea la religie se face pe baza de cerere, asa cum spune legea? Sau tot inscriere din oficiu se practica?

  • Cristina spune:

   Eu nu știu de cerere etc, știu că al meu copil nu stă nici mort, și aș vrea să văd pe ce motiv îi pune notă/absență… nu de alta, dar tocmai am modificat fișa matricolă pentru clasa I și a IIa, când avea medie la religie, deși n-a călcat pe-acolo :))….
   Religia o avem și noi penultima oră, și copilul e super-nervos. Dar e optimist, că „jumate nu facem”, și la ce exemplare liniștite sunt, cred că schimbă directorul urgent orarul, numai să nu-i bântuie haita prin școală…

  • anatati spune:

   Din oficiu, desigur 🙂

  • mara spune:

   Alunița, la școala noastră se face cerere dacă vrei la religie, se respectă legea. Din punctul ăsta de vedere, n-am nimic de reproșat. Bănuiesc că ne vor muta și ora de religie de săptămâna viitoare, că așa a fost și anul trecut și s-a rezolvat după ședință.

 4. Dragoi Ileana spune:

  Statutul elevului ar trebui adus la cunostinta elevilor si dezbatut la ora de dirigentie.Se obisnuia sa ii puna pe elevi si pe parinti ( la sedinte ) sa semneze.Copiii trebuie sa stie , clar, ce se intampla cu ei .Eu cred ca daca vei avea rabdare si vei fi consecventa vei reusi sa schimbi ceva.Te vei lovi de un zid format din profesori si destul de multi parinti care nu au puterea sa riposteze. Succes.

 5. Lori spune:

  Salutare! Sunt de acord cu tine cu o singură excepție… elevii nu fac evaluări semestriale profesorilor ci au dreptul ”de a oferi feed-back semestrial cadrelor didactice care predau la clasă, prin fișe anonime. Acestea vor fi completate la clasă și predate cadrelor didactice în vederea identificării celor mai eficiente metode didactice” (art7, punctul aa).
  Cred că e important să învățăm corect copilul diferența dintre feed-back și evaluare. Zic, nu dau cu parul 🙂

  • mara spune:

   Așa e, n-am citat, am zis evaluări pentru că mi se pare că evaluare și feedback sunt cam din aceeași ogradă semantică. Chiar, care ar fi diferența între ele învățământ?
   Oricum, important este să se țină și cont de acest feedback scris, nu doar să se adune și să se arunce la gunoi (eventual și necitite).

 6. Daria spune:

  Din pacate nici oamenii mari nu isi cunosc sau nu isi respecta drepturile: „hai ca se poate si mai rau”, „mai bine imi vad de treaba, de ce sa sar in ochi?!” etc. Aceleasi lamentari, resemnari si eventual aratat cu degetul si ras de „nebunii” care se iau de gat cu sistemul putrezit.

  Felicitari pentru ca te lupti sa dezvolti in copiii tai spiritul civic si pentru ca le arati ca legea e legea si ca ei trebuie in orice clipa sa cunoasca regulile.

  Multa bafta!

  • mara spune:

   Nu știu dacă eu personal voi obține ceva, dar măcar copiii vor vedea că n-am stat cu mâinile în sân, dând din umeri și mergând cu turma.

 7. Mihaela T. spune:

  Felicitari pentru initiativa si atitudine! Eu nu am copii, dar ce-mi aud urechile de la colegele de seviciu despre scoala, ma ia groaza.
  Si le incurajez sa ia atitudine. Intotdeauna, raspunsul lor este ca: „ceilalti parinti” nu fac nimic si ele merg cu turma, ca n-au incotro. 🙁

  • mara spune:

   Da, multumesc, oricum, nu stiu daca voi rezolva mare branza fara sustinerea parintilor. O sa vad diseara, la sedinta, daca mai e vreunul care e dispus sa lupte pentru dreptul copiilor de a beneficia de manuale gratuite sau voi fi singura. 🙁

 8. Ioana spune:

  Yeap, te admiram tare mult pana acum… M-ai socat cu atitudinea asta…. o parte din punctele tale le inteleg,, dar unele nu..Oricum e dreptul fiecaruia sa aia propria parere si eu una respect asta… doar ca raspund discutiei deschise de tine….. nu stu daca e asa de bine sa le inoculam copiilor nostri ideea ca au foarte multe drepturi in scoala. Desigur nu sustin ideea ca ei trebuie sa se simta acolo ca la o puscarie, cred ca e de dorit o balanta intre cele doua…. Mi se pare ca varsta gimnaziului vine cu multe provocari, veti vedea printr-a sasea, saptea opta si nu stiu daca ne ajutam copii creandu le impresia ca la scoala fac ce vor ei ca doar au dreptul sa….

  • mara spune:

   Drepturile și obligațiile trebuie înțelese în aceeași măsură de către copii. Dar în timp ce obligațiile și le cunosc, pentru că li se amintește la tot pasul ce trebuie să facă și li se dă regulamentul intern printat în fiecare an, capitolul drepturi se cam trece cu vederea. Desigur, există și acea categorie de părinți, majoritară din păcate, care nu e deranjată de faptul că copiii sunt dați afară de la ore (deși e ilegal), că sunt jigniți, pedepsiți abuziv sau amenințați cu note proaste. Doar pentru că generația noastră a supraviețuit unui asemenea regim nu înseamnă că el e corect și că trebuie aplicat și copiilor noștri. Vremurile s-au schimbat, generațiile, copiii, tot! Trebuie găsite alte metode, frica și teroarea nu mai merg.
   Nu-i bai, nu trebuie să fim de acord în toate. Dar atâta vreme cât există niște legi, ele ar trebui respectate. Inclusiv Statutul Elevului și Legea Educatiei.

Lasă un răspuns