copii fericiți după divorț – se poate?

4 Responses

 1. I.A. spune:

  E foarte greu sa treci prin asa ceva, atat in calitate de copil, cat probabil si de partener in respectivul cuplu. As mai completa cu ceva foarte important, ce am simtit pe propria piele. Nu pasati vina de la un parinte la celalalt si nu faceti acuzatii despre parintele celalalt in timpul intalnirilor lunare (si asa putine!) cu copilul. Asta m-a traumatizat pe mine mai mult decat ruptura in sine (care chiar a fost benefica), desi eram la liceu deja.

 2. Andreea B spune:

  Ai mai scris tu mai demult un articol pe tema divorțului, iar eu ți-am scris si atunci ca la divorț ar trebui dat fiecărui părinte un exemplar din respectivul articol si verificat daca l-a învățat si aplicat ulterior. 🙂 părinții mei sunt un exemplu de „asa nu” in ceea ce privește relaționarea intre ei după divorț, lucru care pe mine m-a afectat teribil. Veșnic eram intre ei, veșnic se sicanau si se vorbeau pe la spate (cu mine, bineînțeles), toată Copilăria am auzit refrenul „pai stai sa-ți zic eu ce a făcut mami/taica-tu odată”, iar asta ma făcea sa ma simt ca naiba. Cand ma întorceam de la bunicii paterni trebuia sa povestesc tot ce s-a discutat. Doamne ferește sa sugerez măcar ca il iubesc pe celălalt părinte (absurd, nu?).

  Deci da, ai dreptate in tot ce zici. Una dintre probleme cred ca este vârsta emoțională a parinților, eu am senzația ca ai mei se comportau ca niste copii care voiau sa-si fure unul altuia jucăria, fiind mai important care pe care „il face” decât ca eu eram o ființa umană cu propriile sentimente, frici si nevoi. Dar na, a trecut 🙂 privim in prezent si spre viitor si facem tot ce ne sta in putere sa nu ajungem in situația de părinți divorțați, nu?

  • mara spune:

   Așa e, văd în jur multe greșeli de comportament în situația asta și mă doare sufletul pentru copii.
   Oricum, nu mi se pare greșit să divorțezi dacă nu se mai poate altfel, dar trebuie să știi cum să o faci în așa fel încât să sufere copiii cât mai puțin posibil.

Lasă un răspuns