niciodata nu e copilul de vină!

12 Responses

 1. mmarialj spune:

  sa stii ça eu chiar cred ca fata ta si copiii nostri sunt exemplari si ascultatori si whatever, eu cred ca ei sunt extem de perceptivi si foarte empatici cu entitatile care se misca (inclusiv cu vantul si florile in vant etc) asa incat inteleg foarte bine ca greutatea sta in picioare atunci cand vine vorba de umblat, in gura isi simte gustul preferat etc. Trebuie sa scriu si eu una aici, Horica radea isteric odata si nu se putea opri, asa ca a tipat oarecum nervos, gura, taci din gura! A fost minunata fulg la serbare?

  • mara spune:

   Sunt, da, sunt copii tare buni. Faza cu Horia si gura imi aminteste ca si Vera, intr-o criza de plans mai de mult, in timp ce eu incercam s-o calmez, vorbind încet si incercand s-o conving sa nu mai planga, si-a dus mana la gura, in incercarea de-a o face sa taca si mi-a spus „as vrea sa tac, dar nu ma asculta gura”. 🙂
   Inca n-a fost serbarea, maine e, doar ca Vera tocmai a avut febra ieri si azi dimineata (ceva guturai), deci nix gradi. Sper sa-si revina pana maine.

   • mmarialj spune:

    isi revine ea, si Felix are maine serbare si are nasul infundat, a zis ca o sa vorbeasca cu nasul (apropo de vorbesti pe nas)

 2. arakelian spune:

  si eu imi recunosc greselile si comportamentul la fiica mea…

 3. mara spune:

  sa stii ca se pare ca genul asta de abordare e mult mai „adevarata” decat crezi. in meditatie si yoga mereu primesti indicatia sa reduci orice simtire la scara mai mica, de exemplu… inima imi bate cu putere, stomacul mi-e strans etc. Ideea e sa te distantezi de fiecare „detaliu” in parte, ca sa nu iti incarci the bigger picture cu prostii. probabil ca cei mici simt natural chestiile astea pe care noi le-am pierdut din vedere 🙂 asa ca nu o judeca, e un mic geniu 😀

  • mara spune:

   S-ar putea, clar, mai ales că ea e foarte sensibilă la orice senzație, fizică sau psihică.
   Ei, cum aș putea să judec un geniu, fie el și mic, mai ales din poziția mea de sclav al geniului! :))

 4. douatreipatru spune:

  aici corpul ei nu mai voia sa iasa din apa?

 5. Daniela Stefureac spune:

  Draga Mara, fiica ta va fi un parinte extraordinar :). Aplica fara sa știe o metoda tare trendy in parenting acum care nu ne lasa sa spunem copilului ” nu” dar ne permite sa folosim in loc ceva de genul ” regula spune ca n-ai voie cu picioarele pe masa” …. intelegi? Regula domle… niciodată parintele 😉 ( o porcarie dar na… )

Lasă un răspuns