ne înarmăm treptat pentru combat

You may also like...

18 Responses

 1. Rupe-le capu'! Direct! Bafta! 🙂

  • mara spune:

   Hahaha! Am fost deja la cea mai apropiata dintre gradi intr-o dimineata saptamana asta (articolul il scrisesem in weekend) si m-a apucat jalea. Am vorbit cu o tanti Elena (educatoare) in pragul pensiei, incruntata si neprietenoasa, si ma uitam la bietii copii de 3 ani care stateau smirna pe nista scaunele. Un vis!

  • Mvaiiii, semi-pensionatele astea ar trebui tratate cu extract de glontz, jur! Nu-i vorba ca-s si destule tinere japitze.

 2. Anonim spune:

  o idee: zi-i ca fetita vorbeste germana si e un avantaj pt grupa in care va fi ca vor invata si altii, poate si educatoarea! nu e gluma! eu asa as proceda…(doina)

  • mara spune:

   Da, de fapt nu-mi fac probleme ca nu ne primesc, de regula se uita la om, cum e imbracat, cum vorbeste etc. Evident ca eu voi lasa o impresie mai buna decat o biata mama de conditie modesta de Obor, eventual si de etnie romă, si vor face in asa fel incat sa-l accepte pe copilul meu si nu pe al ei, caci traim in Romania. Teama mi-e de ce va fi dupa ce o inscriu. Doar ca, na, e bine ca poate sta si acasa cu maica-mea daca nu vrea sa mai mearga – ceea ce in cazul lui max n-a fost posibil.

 3. Anonim spune:

  Hai ca acuma stii ce trebuie sa cauti, imposibil sa nu gasesti o gradinita si o educatoare draguta si prietenoasa! Succes! (Vai, cand vad toate tampeniile din ultimul timp, mi-a arata recent o prietena ce teme avea fiu-so pe cls I la mate, nu mi-a venit sa cred, sincer, erau efectiv ecuatii cu necunoscute, de necrezut, s-a tampit toata lumea, eu asa cred, cum frate sa le dai asa ceva la 7 ani, la 7 ani aduni pe degete, nu faci ecuatii!). Ma bucur ca fiu-meu e in liceu, si ca noi personal am avut noroc de invatatoare si profesori cumsecade in general, daca as avea unul mic acum cred ca as ajunge la stiri, mama nebuna bate invatatoarea pt ca da teme prea grele, sau ceva de genul asta!
  M.

  • mara spune:

   Ma crezi ca sunt probleme la mate, clasa a treia, pe care nu stiu cum sa le rezolv dupa sistemul nou? Adica, na, eu ajung la un rezultat dacă mă lași cu o ciornă și-un creion, dar nu prea inteleg algoritmul asta nou si cu atat mai putin sa-l explic. (desigur, n-am fost oricum prea stralucita la mate nici pe vremea mea)

  • Ah si de cand ai fost tu cu Max clasa 1 s-a complicat treaba! As dori sa-ti ofer niste ecuatii de la clasa 1 an 2015 de-am stat in cap 3 oameni, doi sunt d-astia cu cifre. Io m-am cerut piua!

 4. Bine ca poti alege, chiar daca inseamna sa te pisicesti pe linga cine trebuie, aici e sistem de puncte in fct de frati mai mari, proximitate, familii mono parentale sau cu multi copii etc. Si cu tragere la sorti pe locurile ramase. Horror. Eu sint in asteptarea rezultatelor extragerii, zici ca-i 6/49.

  • mara spune:

   Tocmai am vorbit cu o prietena in Germania, care a incercat sa-si inscrie copilul la un Montessori dintr-a cincea, dar nu l-au primit. Pe bani, cu rezultate foarte bune si totusi nu a fost admis. Fara explicatii.

 5. Anonim spune:

  Eu inteleg agresivitatea din Romania care este peste tot, nu doar in educatie. Dar nici afara nu e totul roz. Ca sa te duci la o gradinita buna trebuie sa stai in zona respectiva. Da, pare totul frumos la prima vizita, dar cu timpul se vad gaurile. Da, in Romania sunt prea multe teme, aici nu sunt deloc. Dar nimeni nu e interesat sa stea pe capul elevului sa inteleaga. Ca sa nu spun de regulile parintilor in raport cu scoala.
  Mihaela

 6. Irina spune:

  noi am mers la gradinita arondata, la grupa de program scurt. Si sunt f multumita,n-am avut probleme sa nu vrea la gradi, din contra, ma mai rog eu de ea sa stea acasa :)).Doamna e draguta, dar si severa atunci cand trebuie. I-am vazut si smirna la masute, dar si liberi la joaca pe covor.Programul prelungit mi se pare prea mult pentru orice copil.Referitor la particulare, gandeste-te ca acolo sunt toti razgaiatii carora educatoarele nu le pot face nimic ca na, la orice disciplinare vine mama sa dea cu ele de pamant, asa ca e posibil sa-ti iei copilul batut, muscat, etc..Ca na, mititelul are personalitate!ce daca se suie pe toti peretii si agreseaza pe ceilalti- el nu trebuie ingradit.Vorbesc din experienta :).Prefer o gradinita de cartier uneia de fitzosi din astia care se inchina la copil, si odata cu ei trebuie sa faca temenele tot universul.

  • AlinaD spune:

   Cu tot respectul pentru alte opinii, dar eu de exemplu nu suport ideea de smirna la masuta. La gradinita, cel putin. Da, la noi a fost muscat, si-au reglat intre ei ce au avut de reglat, i-am explicat acasa cum e cu frustrarea si acum sunt cei mai buni prieteni. Iar batutul/muscatul nu se intampla doar la particulare, fetita prietenei mele a fost cafita periodic si muscata la o gradi de stat. Generalizarile nu aduc nimic bun.
   Mara, iti doresc sa gasesti cea mai buna solutie pentru voi si Vera 🙂

  • Anonim spune:

   corect, generalizarile si extremismul nu aduc niciodata nimic bun!
   Un pic mai multa moderatie si diplomatie nu strica :)))
   Raluca

 7. Roxana spune:

  Buna, scuze ca te intreb , joci cumva in reclama de pampers, este o fata care seamana perfect cu tine. Mersi

 8. Simona spune:

  Mara, bafta maxima sa gasiti ceva care sa se potriveasca cu ce aveti nevoie! Noroc cu VK ca stie sa spuna ce are de spus, nu cred ca o sa ai probleme la capitolul asta 🙂 Pupam!

Lasă un răspuns