boyhood & prieteni buni, dușmani aprigi

You may also like...

10 Responses

 1. a mea, la 12, e sadica rau cu Ghe si cu mine. Asa o fi si la scoala? aoleu 😀 are grupuri de prietene insa, ma gandesc ca daca nu e o izolata mai are sanse sa nu treaca intr-a noua sociopata 😀
  in orice caz, la 8 , 9 ani era simplu inca.
  acuma ma face din 3 vorbe si doua cautaturi.

 2. Karioka spune:

  faci recenzii bune si convingatoare. Acum trebuie si sa vad filmul, si sa cumpar cartea.
  Multumesc!

 3. Anonim spune:

  In ce limba ati vazut filmul? Ai mei nu sunt in stare sa citeasca asa repede in romana, engleza nu stiu la asa nivel, deci ramane doar germana.
  Carmen

  • mara spune:

   În engl cu subtitrare în ro. Nu, subtitrări în engl nu sunt în stare, sunt prea mici, la filme d-astea facem pe translatorii cu GG, cu schimbul, că ne doare gura. Iar în germană nu știu cât de repede ar merge, că n-a văzut în viața lui film cu subtitrare germană, toate-s dublate. 🙂

 4. Anonim spune:

  Nu ca as fi fan homeschooling, dar pana acum 100-200 de ani nu prea se mergea la scoala in cadru organizat. Si copiii se descurcau, cu fratii , cu vecinii, nu era o problema.

  • mara spune:

   Desigur, dar nici nu intrau apoi pe piața muncii într-o competiție acerbă unde toți ceilalți erau antrenați de mici să răzbată.

 5. Anonim spune:

  filmul e clasificat R (restricted) in SUA pe imdb, iar in Europa are variatii +13, +14, +15, pentru limbaj, sexualitate, droguri, alcool, esti sigura ca se poate urmari cu copiii?

  • mara spune:

   Depinde de copil și cred că și de sexul lui (fetele-s mai pe romantic, băieții mai pe glumițe fizice). Dacă crede încă în barză și Moș Crăciun, mai bine-i pui Tinkerbell. 🙂 Din câte m-am prins eu, clasificările SUA sunt cam puritane în general. Iar ceea ce se considera în film limbaj +13, +15 sunt discuții pe care le aude și în pauză, în curtea școlii, între cei mari (la noi învață toate clasele, inclusiv liceul, în același interval orar). Prefer limbaj, sexualitate, droguri și alcool supravegheat, în mediu controlat, decât să ne prefacem că nu există.

   (am constatat într-o discuție avută de curând că ambii băieți, unul chiar la o școală creștină, știu, de exemplu, și ce înseamnă gay – nu mă gândeam că au prins-o deja și pe asta.)

Lasă un răspuns