ziceam că mă plictisesc?

You may also like...

20 Responses

 1. Tommy spune:

  Din pacate sau mai degraba din fericite nu am avut astfel de probleme vreun pisic cat am locuit impreuna cu vreunul, si nu am absolut nicio idee buna sau vreun sfat pretios de dat. Dar sa stii ca ma gandesc la voi si la blanos si trimit telepatic ganduri bune :*

 2. Anonim spune:

  Nisip la rinichi ?

 3. Anonim spune:

  Motanii castrati fac des calculi urinari. Eu pisicii mele ii dadeam mincare din conserva, mi se pare mai sanatoasa, aia sub forma de granule fiind uscata , motanul trebuie sa bea multa apa. In plus cea la conserva are si legume pe linga carne aia. Motanul meu a atins virsta de 19 ani fara probleme de sanatate.
  Sunt medic veterinar(de laborator, deci fara prea mare experienta a animalelor) si am vazut cum multi medici stiu sa vorbeasca foarte multe sa exagereze, ca sa impresioneze stapinii animalelor, in caz ca apar complicatii ei nu sunt de vina, ca doar au facut totul(perfuzii care de multe ori servesc doar sa impresioneze). Probabil ca la motanul tau e un calcul care blocheaza caile urinare si care n-a fost eliminat. Si ma gindesc ca degeaba ii dai medicamente, ca nu prea servesc la mare lucru.
  Asa ca iti recomand si tin pumnii sa gasesti pe cineva care sa iti vindece motanul.

  • mara spune:

   Mulțumesc. Deocamdată l-am dus înapoi la aceeași clinică, să-i facă din nou sondare și lavaj (parcă așa le zice). L-am dus la clinica de cartier pentru ca era mai aproape, într-adevăr, n-am nicio garanție că e bine ce se întâmplă, dar nicăieri nu am, căci nu cunosc veterinari. 🙁

 4. Anonim spune:

  Nu sunt medic si fiecare pisic e diferit, dar motanul nostru a avut aceleasi simptome. Diagnosticul a fost de cristale/nisip in urina, care la eliminarea urinei il zgariau pe uretra si provocau durere si infectie urinara. Problema e specifica motanilor castrati.

  Tratamentul a constat in sonda – initial, apoi tratament cu antibiotic sa se duca infectia, apoi dieta (permanenta) cu mancare speciala.

  Acum 8 ani si ceva a avut primele simptome si primul tratament. Zicem noi ca au fost asociate si cu facptul ca ii scapam mancare de-a noastra (in special conserva de ton care ii placea in mod deosebit). A mai avut pe parcurs un singur episod, cand iar a scapat la mancare neadecvata.

  Dieta e mancare de la Royal Canine (brand), Urinary SO-Feline (tip). Au conserve si boabe.

  • mara spune:

   Da, cam așa mi s-a spus și mie. Recomadat PURINA Veterinary Diets Feline UR Urinary St/Ox conservă, eventual ceva boabe peste câteva luni, dar să existe hrană umedă nonstop. (8 lei conserva de 190 de grame, și halește una și jumătate pe zi! Păi ne aduce la sapă de lemn pisoiul ăsta! :))

  • Tommy spune:

   La cati fani are printre noi, poti s-o pui de-un grup de suport pe FB "impreuna hranim Izgubil", si fiecare membru sa contribuie cu cate o conserva pe luna. Eu fac pariu ca se aduna lejer 30 de izgubifili.

   (Si acum fara gluma, daca va consuma toti banii si nervii, da numa'un semn si io contribui cat/cum pot, pentru Bibil avem di toati.)

  • mara spune:

   Hahaha, multumesc, esti draguta. N-am facut inca un calcul, dar sper sa nu fie dracul chiar atat de negru. Oricum, preventiv ma apuc de jucat si la loto. :))))

  • Anonim spune:

   Conservele noastre sunt tip pasta, iar noi le diluam substantial – adaugam apa si mixam pana obtinem ceva de consistenta unei supe-crema. Ne asiguram si de consumul de lichide in felul asta. Conserve mananca cam una la 3 zile, boabe are la discretie peste zi si mananca cam o cescuta de cafea pe zi. Si el prefera "supa de conserva" mai mult decat daca i-am da conserva direct.

   Subscriu si eu cu "o conserva pentru Bibil". 🙂 Si cu o rugaminte la DD pentru pufosul feroce.

 5. Anonim spune:

  Si eu am o matza si un veterinar in care am incredere e dr. Gabriel Neagoe, de la SOS vet (zona Tineretului)

 6. Karina spune:

  Aww saracul Bibilut. Macar are niste oameni faini langa el, va tin pumnii

  • mara spune:

   Oameni faini pe naiba! Las' că-i scot eu pe nas "distracția" asta. :))))
   Măi, ce să fac, nu-l pot lăsa să crape, e mâțul nostru, e nebun dar îl iubim. (asta pe lângă faptul că mi-e cam milă de orice animal suferind…)

  • Karina spune:

   rest my case, oameni faini:)

  • mara spune:

   Mulțumesc, prefer să știu și numele unui veterinar de încredere. Căci peste tot sunt oameni și oameni, nu știi peste cine dai… 🙁

 7. AlinaD spune:

  Cum e Bibil? Cu grija la Ortovet, mai bine cauti alt cabinet.

Lasă un răspuns