amoize

You may also like...

10 Responses

 1. Anonim spune:

  Si eu am avut furnici si am dat cu diferite substanta degeaba. Pana mi-a zis cineva de capcane pt furnici. Sunt niste cutiute rotunde, cam de 5 cm diametru. La inceput nu am avut incredere, dar au functionat.Nici macar pe balcon nu mai avem. La noi veneau de pe balcon, traversau sufrageria pana in bucatarie si inapoi.
  Carmen

 2. Anonim spune:

  La varsta Eiei, fetita mea mangaia furnicutele si gandaceii rosii din parc pana la… ultimele consecinte, ma rog…
  Tin minte ca azi cum a izbucnit in ras o doamna cand m-a auzit exclamand catre sotul meu (era prima oara cand vedeam asta): "Doamne, am un copil criminal!" 🙂

 3. Tommy spune:

  Eu am crescut intr-o casuta in mijlocul unei gradini, asa ca verile furnicile nu se jenau deloc sa ne intre-n casa. Spre deosebire de alti membri ai familiei (aia mai mari si mai porniti sa le extermine :)) eu convietuiam pasnic, si ca fel ca Vera le analizam si eu cu sarg 😀
  Cica nu ar agrea solutiile acide astea micile, asa ca daca mama ta nu e prea deranjata de miros, ati putea incerca cu otet de mere sau suc de lamaie sa le diluati in apa si apoi sters podeaua, mai ales pe traseele lor. Alte solutii care doar sa le indeparteze nu cunosc, sau nu-mi amintesc acum.
  Treaba e ca sunt niste insecte fascinante, am vazut mai multe documentare despre furnici, intr-unul aratau o mega-colonie, pe mai mule nivele, cu o suprafata maaaaaare de tuneri si "depozite" si si si multe altele, wooow.
  Poate Max ar urmari cu interes asa ceva, si nu numai, cu cat esti mai om mare cu atat realizezi probabil mai limpede cat de fantastice sunt micutele alea si ce sisteme complexe dezvolta.

  • Tommy spune:

   *tuneluri voiam sa zic 🙂

   "Ants – Nature's Secret Power" se numeste, pe la sfarsit arata si megalopolisul lu'furnicile, uuuu 😀
   E pus integral pe youtube insa nu-l gasesc cu subtitrare..

  • mara spune:

   De fapt, n-am nimic cu ele, mi-s simpatice (le-am și gustat, sunt acrișoare). Dar tot le sug cu aspiratorul, căci nu le pot ocoli, sunt prea mici. Și parcă-mi pare și rău de ele, că nu fac rău nimănui. Se plimbă de colo-colo și gata.
   (da. și eu sunt fascinată de documentare despre animale, sunt ca un copil când prind câte unul la tv, tot mai rar, din păcate, căci timp ioc)

 1. 21/02/2016

  […] duzină de furnici agitate păreau să caute febril ceva. – De unde ai luat biscuitele? – De la Amäuse. Bunica se uită de la fată la furnici și de la furnici la biscuite, ridică din umeri și […]

Lasă un răspuns