ce prostii vorbesc eu aici?

You may also like...

7 Responses

 1. Anonim spune:

  Mereu ma intreb de ce parintii (unii) spun "fata" sau "baiatul", in loc sa le spuna copiilor pe nume, sau macar "fata mea" sau "baiatul meu". Asa, "fata"/ "baiatul" suna cumva a septel; sau poate, dimpotriva, a self-centrism (de parca ar fi singura fata/ singurul baiat din lume). In orice caz, gasesc exrpimarea asta super enervanta si cel mai tare ma enerveaza ca nici macar nu-mi dau seama exact de ce:)
  ioana

  • mara spune:

   Hmm, nu m-am gândit niciodată la asta. Nici măcar nu știu când am început să fata/băiatu', presupun că de când am fata. Că înainte îi spuneam băiatului pe nume. Hmm.

  • Anonim spune:

   cred totusi ca se spune asa ca sa stie lumea la cine te referi. poate nu toata lumea stie cine sunt max si vera si daca spui "copilu'" e ambiguu.
   pe mine in schimb ma irita maxim sistemul oltenesc "am 1 copil si 2 fete". norocu' meu ca, desi mama e olteanca, tata e muntean. 🙂 am scapat razant de muuuuulte (cred ca toate) oltenismele discriminatorii intre sexe. am colega ale carei rude din partea tatalui n-au mai vorbit cu maica-sa ca n-a facut baiat.
   ady

  • mara spune:

   Da, probabil că de-aia, am făcut-o inconștient. În fine, pe mine nu mă deranjează.
   Dar faza asta cu „1 copil și 2 fete” n-o știam. Pe bune? Așa discriminare e în Oltenia (eu deloc tangență cu)? Habar n-aveam! Deci am găsit motiv să nu-mi placă Oltenia. :)))))

  • Anonim spune:

   cum ziceam, am scapat razant de chestiune (tata din alta parte, nexam rude la sat, mama nu era in vizite cu rudele proprii din localitate), dar am auzit povesti "haioase" de la altii/altele. s-o fi auzit pe o colega (alta)- bucuresteaca, in vizita, la soacra-sa, in gorj. era socata si nervoasa. de la ea am auzit-o p-asta cu "un copil si x fete". i-o servise o vecina d-ale soacra-sii.
   presupun ca depinde totusi unde/la cine te duci in oltenia. 🙂 nu trebuie musai sa-ti displaca toata/toti oltenii. 🙂
   ady
   ps. eu constat ca e mai usor sa spun "cumnata, fratelo, prietena sau alta mentiune" decat L, R, A sau alt prenume, ca nu stie toata lumea la cine ma refer.
   ps. 2. cica la al doilea copil e nitel altfel, nici nu mai esti inspaimantat de moarte, dar nici nu mai pici in nas la fiecare chestie noua pe care o face. asa sustin parintii si alti amici cu mai mult de un copil.

 2. Dan spune:

  Câteodată mă gândesc și eu că era mai bine să încep să mazgalesc pe blog mai devreme, imortalizam mai multe momente.

Lasă un răspuns