ce prostii vorbesc eu aici?
De la o vreme încoace, fata e chinuită de ceva noaptea, se smiorcăie și se agită, se enervează că nu poate dormi, nu-i convine nimic și uite-așa trece noaptea și suferim cu toții. Am căutat-o la gingii, unul dintre canini e gata-gata să-i străpungă pielea. Cu toții ne minunăm cât scandal se poate face din cauza unui dinte și dăm din capete a neîncredere, „Vaaai, la Max nu-mi amintesc să fi avut nopți nedormite din cauza dinților”. Adevărul e că uităm lucrurile neplăcute, memoria le păstrează doar pe cele de care ne place să ne amintim. Noroc că există blogurile, iaca dovada că mă înșel, din nou, în privința Maxului. Când era de vârsta Verei, le ziceam așa:
Wednesday, January 24, 2007
„foc si para
De doua zile si doua nopti, la noi acasa e stare de necesitate, asediu, razboi! Lui max ii ies trei canini deodata. Urla, scuipa, scrashneshte, tzipa, tranteshte – sunt convinsa ca ar si injura daca l-ar ajuta dictzia. Suzeta e perforata in mai multe locuri de incisivi furiosi. Noaptea se doarme iepureste, cu alarma din 20 in 20 de minute. Slava Domnului ca o am pe Mariana, altfel as dormi acum cu capul pe tastatura. Geluri de gingii, siropuri anti-durere – nimic nu ajuta asa cum ar trebui, asa ca cel mai intelept ar fi sa ma tin departe de casa cateva zile…”
(Mariana era bona lui Max, internă, locuia la noi.)
Mereu ma intreb de ce parintii (unii) spun "fata" sau "baiatul", in loc sa le spuna copiilor pe nume, sau macar "fata mea" sau "baiatul meu". Asa, "fata"/ "baiatul" suna cumva a septel; sau poate, dimpotriva, a self-centrism (de parca ar fi singura fata/ singurul baiat din lume). In orice caz, gasesc exrpimarea asta super enervanta si cel mai tare ma enerveaza ca nici macar nu-mi dau seama exact de ce:)
ioana
Hmm, nu m-am gândit niciodată la asta. Nici măcar nu știu când am început să fata/băiatu', presupun că de când am fata. Că înainte îi spuneam băiatului pe nume. Hmm.
cred totusi ca se spune asa ca sa stie lumea la cine te referi. poate nu toata lumea stie cine sunt max si vera si daca spui "copilu'" e ambiguu.
pe mine in schimb ma irita maxim sistemul oltenesc "am 1 copil si 2 fete". norocu' meu ca, desi mama e olteanca, tata e muntean. 🙂 am scapat razant de muuuuulte (cred ca toate) oltenismele discriminatorii intre sexe. am colega ale carei rude din partea tatalui n-au mai vorbit cu maica-sa ca n-a facut baiat.
ady
Da, probabil că de-aia, am făcut-o inconștient. În fine, pe mine nu mă deranjează.
Dar faza asta cu „1 copil și 2 fete” n-o știam. Pe bune? Așa discriminare e în Oltenia (eu deloc tangență cu)? Habar n-aveam! Deci am găsit motiv să nu-mi placă Oltenia. :)))))
cum ziceam, am scapat razant de chestiune (tata din alta parte, nexam rude la sat, mama nu era in vizite cu rudele proprii din localitate), dar am auzit povesti "haioase" de la altii/altele. s-o fi auzit pe o colega (alta)- bucuresteaca, in vizita, la soacra-sa, in gorj. era socata si nervoasa. de la ea am auzit-o p-asta cu "un copil si x fete". i-o servise o vecina d-ale soacra-sii.
presupun ca depinde totusi unde/la cine te duci in oltenia. 🙂 nu trebuie musai sa-ti displaca toata/toti oltenii. 🙂
ady
ps. eu constat ca e mai usor sa spun "cumnata, fratelo, prietena sau alta mentiune" decat L, R, A sau alt prenume, ca nu stie toata lumea la cine ma refer.
ps. 2. cica la al doilea copil e nitel altfel, nici nu mai esti inspaimantat de moarte, dar nici nu mai pici in nas la fiecare chestie noua pe care o face. asa sustin parintii si alti amici cu mai mult de un copil.
Câteodată mă gândesc și eu că era mai bine să încep să mazgalesc pe blog mai devreme, imortalizam mai multe momente.
Câteodată mă gândesc că despre băiat am scris mai mult și pe fată o neglijez cumva…