am zis!

You may also like...

6 Responses

 1. frmshk spune:

  Adevărul e că ar trebui o altfel de educație. Și pentru șoferi, și pentru pietoni, și pentru bicicliști, și așa mai departe. Așa cum e vina șoferilor pentru accidentele de pe trecerile de pietoni, e, de multe ori, vina pietonilor pentru accidente, atunci când trec prin locuri nepermise… e dificilă situația și interzicerea mașinilor nu ar rezolva problema. Ok, copiii nu ar mai fi accidentați de mașini, ci de bicicliști, sau mai știu eu ce… Și o spun eu, care sunt și pieton și biciclist și șofer.

  • mara spune:

   Eu nu vorbeam despre accidente în general, ci despre cele în care oamenii sunt călcați pe verde, traversand regulamentar pe trecerea de pietoni. Îți jur că eu nu trec niciodată pe roșu sau prin locuri nepermise și totuși mi s-a întâmplat de câteva ori să fiu cât pe ce rasă de pe fața pământului – numai mie! Înmulțește asta cu fiecare pieton al Capitalei și ți se face părul măciucă. Educația trebuie făcută, zic eu, în primul rând celor cu „arma” în mână.

  • Monica spune:

   Folosesc mașina doar unde nu se poate ajunge cu transportul în comun. De bicicletă nu poate fi vorba aici în țara unde și pe zebră, cu semaforul pe verde, sunt în pericol. Dar să știi că am văzut și accident bicicletă/om. Ar trebui verificați bine la cap toți cetățenii aflați în mișcare! Plin de distrați cu telefonul la ureche pe străzile din lumea întreagă, nu știu cum făceau înainte|: opreau lângă prima cabină telefonică? Ultima oară am văzut un motociclist care își îndesa telefonul sub cască în mers.

  • mara spune:

   Wow, cu ambele mâini? Înțepeni-i-s-ar! (oare am scris bine?)

 2. Anonim spune:

  Dar cand iti sare pietonul in fata masinii cum crezi ca e? Atunci unde e educatia? Si crede-ma…intra multi in categoria asta.

  Apropo…tu conduci?

  • mara spune:

   Ei, când sare pietonul aiurea-n carosabil e pe barba lui, e ca și cum s-ar arunca în groapa cu crocodili, nu? Dar nu despre asta era vorba.

   (și iar mă întreb care parte din postarea mea a fost atât de neclară? poate "copil spulberat de o mașină pe trecerea de pietoni"?)

   Nu, nu conduc. Am făcut școala de șoferi, dar nu conduc. Mi-e pur și simplu frică. Aș avea curaj doar dacă s-ar respecta regulile în trafic sau dacă aș avea un 4X4, un hummer sau un tanc.

Lasă un răspuns