săptămâna altfel

You may also like...

16 Responses

 1. Ioana spune:

  Draga mea, voi sunteți dulci copii! Io am scos din buzunar 279 lei pentru o excursie la Cheia, cu o noapte de dormit și 18 lei pentru o ora de modelaj. Pe mine ce ma intriga este faptul ca la lege se spune ca cică nu ar fi voie sa se organizeze excursii în timpul scolii. Dar, iar ma leg de amănunte:)

 2. Anonim spune:

  La scoala fiului meu (e in clsVIII) nu se organizeaza excursii, doar activitati in scoala: pun in scena o piesa de teatru, au invitati din diferite domenii care vin sa le vorbeasca, sunt ceva concursuri de cunsotinte generale intre clase, etc. Nici anul trecuut nu a fost vorba, in saptamana altfel,de vreo excursie costisitoare, doar ceva simbolic, de genul 5 lei, ca sa cumpere recuzita pentru diverse activitati.
  Eu te sfatuiesc prieteneste sa suni pe dna invatatoare ca Max e bolnav sau ca aveti de mers undeva, si scoate-l tu unde vrei. Nu e elegant, dar e mai sanatos pt buzunar si nervii tai. Mie sincer nu mi se pare asa stralucita ideea de a plimba copii de-a lela cu autocarul, pentru o activitate asa, absolut banala.
  Maria

  • mara spune:

   Eu mă gândeam altfel, să adun idei de făcut chestii în săptămâna altfel și data viitoare, adică la anu', să vin cu propuneri concrete mai decente. De data asta am cam întârziat și na, dacă nu te prezinți, nici ce comenta nu ai, nu? 🙂

  • Anonim spune:

   Ideea cu saptamana altfel era mai degraba aceea ca elevii sa faca chestii "altfel" in scoli, sau ma rog, prin preajma, prin oras, nu sa se transforme intr-un pretext pentru excursii si scos bani din buzunarul parintilor.
   Chiar nu inteleg si ma enerveaza treaba asta, ar trebui sa realizeze si profesorii, si invatatorii, ca multa lume o duce mai greu si e stramtorata de cand cu criza, nu e cazul sa ni se mai puna in carca cheltuieli suplimentare care nici macar nu aduc cine stie ce beneficiu.
   Maria

  • mara spune:

   Cred că ar fi interesante și vizite la anumite fabrici, de exemplu. Max e fascinat de o emisiune germană de pe net, "Sendung mit der Maus" se numește, unde în filmulețe scurte sunt explicate cum funcționeză diferite chestii, cum se fabrică bomboanele, drajeurile, cum sunt ambalate și împachetate diferite chestii.

 3. La noi deocamdata nu s-au cerut decat 60 lei pt o excursie de-o zi la Slanic, la salina. In rest vom merge intr-o zi la MTR, intr-o alta la un cabinet de stomatologie, intr-o alta la un atelier de pictura si o zi o vor petrece in scoala cu activitati sportive etc.

  • mara spune:

   La noi, în afară de "Săptămâna Altfel", se mai organizează mai încolo o excursie de 1 zi, pe Colinele Argeșului, cu 100 de lei.

   Și o tabără în iulie cu 850 de lei 6 zile :)))))

 4. In alta ordine de idei, excursia nu e obligatorie cine vrea merge, cine nu, nu. Eu m-as fi bucurat sa faca excursii si in fiecare zi de ex, sa mai iasa si copiii astia din Bucurestiul asta imbacsit. Stiu ca pe ei ii amuza f mult sa mearga in excursii, se distreaza f mult si pana la urma asta conteaza, nu?

  • mara spune:

   Da, și eu sunt pro excursii, dar asta cu 850 de lei 6 zile la Moeciu mi se pare un pic cam scumpicică. Sau poate că așa sunt prețurile, de fapt, și sunt eu obișnuită să merg mereu low budget…

 5. Nuschu spune:

  Mai, cand eram eu la gimnaziu (acum, haaattt, vreo 20 de ani, Doamneeee!!), faceam modelaj la Facultatea de Arte. Ne impartea in doua serii, ca eram 22 in clasa si mergeam o saptamana o serie, o saptamana cealalta serie, in timpul orelor de desen+dirigentie (se intelege ca diriga era prof de desen). Ba, erau si studentii aia care trebuia sa faca modul pedagogic, sau, pur si simplu, le placeau dracusorii impielitati puberi si veneau sa ne arate diferite tehnici grafice, la clasa. Ma gandesc ca s-ar putea incerca parteneriate cu diferite facultati cu profil mai special – cum sunt cele de arta, de exemplu -, sa ii aduca pe studenti sa le arate copiilor cate ceva.
  Apoi, in proiectele astea europene exista obligatia de a informa cetatenii si copiii sunt preferati. Asa am ajuns eu sa "excursionez" cu copii la barajul de la Capalna, sau la statii de tratare a apei, de exemplu. In variantele mai soft, vine vreun inginer si le povesteste copiilor cum functioneaza diverse. De ce nu invita parintii copiilor sa le prezinte profesiile lor? Eu n-as prea avea ce sa le spun (ca nu intereseaza pe nimeni cum evaluez eu clienti), dar daca sotu' e inginer, medic etc., ar putea sa le spuie cate ceva. Zic si eu.

 6. Anonim spune:

  mult costa scoala la bucureseti….dar …..deh….e capitala
  in brasov scoala altfel e o idee altfel si e mult mai ieftin
  adica: fabrica de paine de la vel pitar sau anul trecut fabrica de lapte
  statia de epurare a apei de pe tarlung sau unitatea de pompieri
  la astea se adauga clasica prima scoala romaneasca sau muzeul de istorie
  intr-o zi vine un politai sa le zica una-alta
  in alta zi vine o doftorita sa le explice cand si cum sa sune la 112
  restul zilelor is cu activitati sportive (ceva concursuri) si ceva chestii decorative ca tot vine pastele

  asta se intampla la noi la grupa 0 si clasa IV, dar am inteles ca la majoritatea scolilor si claselor e la fel

  pretul total e4 maxim 10 lei pe cap de copil, rspectiv biletul de autobuz sau intrarea la muzeul care-i modica
  dar….nah…..nu suntem la capitala, ci in brasov
  iar acum poti sa-ti scri toate ideile si la anu te duci cu tema facuta….ca-i prea exagerat

  oana

  • mara spune:

   Ah, mulțumesc de idei, serios că așa fac. Adun toate ideile pe hârtie și mă pregătesc din timp. Sau… îl mut la Brașov, la Honterus, am o fostă colegă de școală, Moni Rausch, care predă fix la a doua. Ar învăța și o germană mai ok decât la Goethe. 😉

 7. Anonim spune:

  Nu peste tot se fac activitati care sa coste atat de mult, dar trebuie sa constietizati, dragi parinti, ca orice activitate "altfel" implica si materiale, care din pacate costa! O spun din experienta de cadru didactic. Ideea este ca si dvs. ca parinti puteti propune activitati pentru aceasta saptamana! Chiar mi-as dori sa aud cateva propuneri care vin din partea parintilor!!!

Lasă un răspuns