impas

You may also like...

5 Responses

 1. Simona spune:

  Din pacate nu pot decat sa-ti spun ce am facut eu. Cu cateaua bunica-mii, care avea 19 ani (mult chiar si pentru un pechinez respectabil), era complet oarba si surda, era in ultimul stadiu de cancer si nu mai putea umbla, era un vierme chel care se tara pe jos si urla de durere intr-una. Avand in vedere ca cea mai mare parte a vietii ei a fost foarte fericita, am luat-o intr-o paturica si am dus-o la doctor sa o ajute sa doarma forever. Am considerat ca i-am facut o ultima favoare, ce mai avea ea nu era viata, era o bataie de joc continua. Trebuie sa te previn ca inclusiv in ziua de azi (si au trecut 10 ani de atunci), bunica (ma rog, pana s-a dus sa se intalneasca cu cateaua) si verisoarele mele nu m-au iertat ca am "omorat cainele", mi-am auzit multe vorbe care contineau apelativul "ucigasa de suflete nevinovate". Eu inca o consider o fapta crestineasca. Asta in caz ca te-a batut cumva gandul sa incerci, dar ai retineri. Gandeste-te ce are de pierdut bietul suflet de catel… Si e foarte uman, adoarme si nu ne mai trezeste. Dar e doar o sugestie, iti doresc succes orice decizie vei lua.

 2. Simona spune:

  * "nu se mai trezeste", scuze.

 3. mara spune:

  of, da. am vrut sa facem asta anul trecut, cand avea o tumora cat doi pumni de-ai mei, care-l durea. medicul n-a vrut initial sa-l opereze, pe motiv ca e prea batran cainele si nu se mai trezeste din anestezie. dupa care ne-am decis sa riscam cu operatia, gandindu-ne ca, daca se mai trezeste, bine, daca nu, asta a fost. si a trecut cu bine. acum e surd, orb, mut, chel, senil si puturos, dar nu pare sa sufere. ma gandeam sa facem rost de o cusca mare, de plastic, sa-i limitam putin spatiul de actiune, spre binele tuturor.

 4. Mda, e o decizie grea. Si eu am facut cu Natty a mea acelasi lucru de care povesteste Simona. Tot cancer avea si ea si era o rana supuranda care nu mai manca si abia se mai tara. A fost greu pt noi dar pt ea a fost bine. Nu s-a mai chinuit. Si cat ar mai fi putut sa traiasca asa? Cateva zile, poate cateva saptamani?
  Exista si varianta cu pampersi, asta ca macar sa te scuteasca de mizerie si de curatat non stop dupa ea.

 5. mara spune:

  @andreea: nu cred ca merge cu pampersi, pentru ca aia vin cumva in partea din spate. pe cand la baieti, putsa e lipita de burta, cu directie spre piept. deci daca face, tot se uda pe burta. poate doar sa-i bag putsa intr-un pet de dorna de o,5 l si sa i-l prind cu leucoplast de jur imprejurul corpului :)))

Lasă un răspuns