pizza

You may also like...

12 Responses

  1. Catalina spune:

    Hai sa-ti dau reteta pe care o folosesc eu:
    – 1 cubulet de drojdie de bere din care folosesti cam jumate pentru o tava cam cat aia de la cuptor
    – cam juma de cana de apa calduta (nu fiarta) in care pui o lingurita de zahar si drojia; o lasi la inflorit cateva minute
    – niste faina, in care faci o gaura in centru, ca un vulcan, si pui acolo apa cu drojdia si un praf de sare
    – amesteci cat sa iasa o chestie pastoaso-lichidiana pe care o lasi la dospit cam juma de ora sub un prosop
    – apoi o sa vezi cum sub prosop, ca prin minune, chestia lipicioso-cleioasa si-a dublat volumul; incepi s-o framanti adaugand faina pana cand are consistenta obrajorului lui max (supla, elastica si un pic fluffy 🙂 )
    – apoi o mai lasi inca juma de ora sub prosop, ca sa mai creasca un pic
    – la sfarsit poti s-o mai framanti cu putin ulei sau unt topit, ca sa ramana frageda, apoi o intinzi cu degetele sau sucitorul cat tava
    – ungi tava cu ulei, pui cocuta, o ungi cu putin bulion si dup-aia o ornamentati cu ce va trece prin cap
    – la cuptor o lasi 10-20-30 min, niciodata nu stiu. o sa-ti dai seama dupa mirosul imbietor din cuptor

  2. mara spune:

    ok, hai să-ți spun eu rețeta mea:
    – m-am uitat pe net, mi s-a părut că e prea complicat și am decis să fac după capul meu.
    – am pus făină cam 3/4 de pungă într-un castron.
    – am turnat deasupra o cană de apă.
    – i-am zis lui max să pună niște sare și a pus. cam ca la salată.
    – am amestecat, ni s-a părut că nu e cum ar fi trebuit să fie (ce-i drept, nici nu știam cum anume) și am transferat chestia lipicioasă într-o tavă de sticlă că alta n-avem.
    – am pus chestiile deasupra, am băgat la cuptor și ne-am zgâit din 2 în 2 minute la ea, până a început să se înnegrească pe la colțuri. dar înăuntru tot crudă era…
    data viitoare o să mă țin de rețetă, n-o să mai fac de capul meu. totuși, o oră durează să faci un aluat??? eu credeam că pizza e fast-food…

  3. Catalina spune:

    pai cred ca e fast-food cand o mananci gata preparata, nu cand o prepari tu.
    ce ti-am spus eu e reteta de paine, alta nu mai stiu…

  4. Catalina spune:

    m-am consultat cu mama si ea zice ca poti sa pui de la inceput apa + drojdie + zahar + sare + ulei si sa faci aluat tare pe care sa-l lasi la dospit doar juma de ora. si la cuptor 10-15min la temperatura mare

  5. Laruca spune:

    Ma bag si eu in vorba cu reteta mea mega-simpla pentru bakingly challenged, si anume asta: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/4683/pizza-margherita-in-4-easy-steps
    Eu sunt total batuta in cap cand vine vorba de baking si imi iese asta e fiecare data. Cred ca ar putea sa o faca si Max singur 🙂
    Succes!

  6. Simona spune:

    Tre sa incercam si noi reteta pentru bakingly challenged, ca si noi ne-am apucat 4 persoane, doi adulti, un copil si un sugar (care ne ajuta cantand "dinghi-dinghi" – face bine la moral cand faci pizza acasa) si ne-a iesit ca si voua :-)))) Noroc ca la noi gasesti aluat sau pizza indiferent la ca ora te trazneste inspiratia. Avantaj noi :-)))) Dar mai insistam cu home-made stuff 🙂

  7. ajnanina spune:

    cel mai simplu e sa pui felii de paine in tava, pe care le stropesti cu un pic de lapte sau suc de rosii… le ornezi si le pui la cuptor, se face foarte repede…

  8. Ada Demirgian spune:

    Gand la gand cu Ajnanina. Se iau cateva felii de toast. Se ung cu un maglavais facut din ou cu lapte. Se tapeteaza cu cascaval si pe deasupra se pun toate chestiile care va plac. La final mai bagi niste ou batut peste toata pizza si gata. Se face cam in 15 min. Enjoy!

  9. mara spune:

    @catalina: foaaarte complicat.
    @laruca: o să-l încăț pe max. eu am s-o încerc totuși pe cea cu pâine 😀
    @simona: deci se poate și mai rău, 4 persoane și nu iese nimic. asta mă consolează :))))
    @ajnanina&ada: știți că, dacă ar fi după mine, v-aș acorda pe loc premiul 1 pentru abilități culinare, da? o să încerc treaba cu pâinea chiar diseara!!!

  10. deea spune:

    Mara, am postat pe blogul meu o reteta de pizza. E fara gluten, pentru celiaci, dar, inlocuind faina speciala cu faina normala, este acelasi lucru. Mie mi-a iesit ( in general faina fara gluten se comporta mult mai dificil decat cea obisnuita, de aceea preparatele celiacilor sunt mult mai greu de facut si mult mai scumpe, deci cu faina normala, trebuie sa iasa garantat). Incearca-o , atunci cand ai timp, nu cred ca vei da gres. Pupici! 🙂

    http://aproapedeparadis.blogspot.com/2010/03/pizza-fara-gluten.html

  11. adra_bell spune:

    nici mie nu-mi iese, daca asta te consoleaza. Ba e cozonac, ba e biscuite. O sa incerc varianta cu felii de paine

  12. Lulu spune:

    mara, incearca blogul prietenei mele. parca a facut si o pizza la un moment dat. daca nu, ai rabdare, pt ca va scoate o carte cu retete speciale pt mame si copii (pe care le puteti face amandoi in bucatarie 🙂 )

    http://gospodini.blogspot.com/

Lasă un răspuns